Strateeg en organisatiebouwer

Is bij LJV

Organisatieadviseur en interimmanager op het snijvlak van strategie en executie.

Gedreven door

Vooruitgang, en het bouwen van toekomstbestendige en waardevolle organisaties.

Biedt

Ondernemers en bestuurders perspectief (strategie), veranderkracht (transformatie) en grip en rust (performance management). Vooral in uitdagende situaties en bij het realiseren van vernieuwing en snelle groei.

Ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in Strategie, Transformatie en Performance. Bedrijfskundige basis en veelzijdig qua disciplines. Profit en non-profit. Onder andere zakelijke- en financiële dienstverlening, industrie en care en cure. Ook ervaring in organisaties met meerdere eigenaren zoals bij medisch specialisten, advocaten/IP en familiebedrijven.

Vanaf 1999 werkzaam als organisatieadviseur en (interim) manager. Zelfstandig en als partner verbonden aan ChangeKitchen (strategie en verandering), Revitalize Industry (BlueSalmon (supply chain) en eerder aan Venturis Consulting Group (legal), Allertief (verandermanagement), Dlaar (talentmanagement), Funding (organisatieadvies en co-financiering) en Q-Consult Bedrijfskundige adviseurs.

Voorbeelden ervaringen Strategie: herpositionering, groei- en innovatieplannen, organisatie strategie, herinrichten planning en control cyclus, vlottrekken van fusies en overnames, begeleiden bedrijfsopvolging, ontwikkelen van strategische masterplannen (algemeen, innovatie en personeel), nieuw winstmodel, legal startup, samenwerkingen tussen organisaties/ketens en met kennisinstituten.

Voorbeelden ervaring Transformatie: doorlichten van organisaties en ketens, strategie-executie, programma-en projectmanagement, post-fusie integraties, vlottrekken van IT- en knowhow trajecten, meerdere interim directie en managementposities. Voorbeelden Performance: ontwikkelen en invoeren sector- en organisatie specifieke (prestatie) managementinstrumenten, Business Intelligence, audits op het gebied van OA/IC en IT/Finance, subsidiemanagement, strategisch talent development, business coaching.

Studeerde

Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit met als specialisatie Analyse, Ontwerp en Verandering van organisaties, en daarvoor Facilitair Management aan de Saxion University.

Professionele opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van consultancy, strategieontwikkeling, management and reporting, verandermanagement, organisatie-systeem & relatie-coaching (ORSC)™, programma- en projectmanagement, management- en talentontwikkeling, operational excellence, audit vaardigheden, werving en selectie en post-hbo online marketing. Zowel door middel van interne leergangen als bij onder andere Krauthammer, Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa), ICF, TÜV Rheinland, Instituut Nederlandse Kwaliteit, De Baak, Enspiral en Beeckestijn Business School.

Lid van Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). Scoort hoog op resultaatgericht en mensgericht in het management profiel van My Motivation Insights, alsmede creatief, holistisch en krachtig.

Kwaliteiten

Analytisch én creatief. Komt snel tot de kern en weet mensen te bewegen. Schakelt makkelijk tussen niveaus en disciplines en overbrugt de belangen van stakeholders en tussen generaties (geboortejaar tussen generatie x en y). Ziet altijd perspectief en weet concreet wat te doen, ook als zaken vastzitten. Neemt snel en effectief besluiten. Oplossingsgericht.

Publicaties, maatschappelijk, workshops

Co-auteur van het boek ‘Besturen en verbeteren van organisaties, praktisch en doordacht met het INK-managementmodel’, Kluwer 2002. Co-auteur van het ‘Handvest nieuw leiderschap’, Young Bilderberg Conference. Co-auteur van het boek ‘Human Resources in ethisch perspectief’, Van Gorcum 2010. Auteur van artikel ‘Wat voor organisatie willen we zijn? Afwegingen in de MD-praktijk van een ziekenhuis’ in Het Tijdschrift voor Management Development, 2007.

Medeoprichter Stichting Communation (innovatienetwerk voor Young Professionals), medeoprichter van InnerWizzard (netwerk voor Young Professionals), publicist Netwerk Bedrijfsethiek Nederland en lid OOA. Workshops verzorgd over onder andere managementinstrumenten, auditing, samenwerking in de keten, post-fusie-integratie, toekomst IP, MBA voor professionele serviceorganisaties.

Co-auteur van het boek ‘Besturen en verbeteren van organisaties, praktisch en doordacht met het INK-managementmodel’, Kluwer 2002. Co-auteur van het ‘Handvest nieuw leiderschap’, Young Bilderberg Conference. Co-auteur van het boek ‘Human Resources in ethisch perspectief’, Van Gorcum 2010. Auteur van artikel ‘Wat voor organisatie willen we zijn? Afwegingen in de MD-praktijk van een ziekenhuis’ in Het Tijdschrift voor Management Development, 2007.

Privé

Outdoor. Zon, zee en bergen. Volgen van economische- en maatschappelijke ontwikkelingen. Klussen in en rondom huis, motorrijden. Muziek, kunst/cultuur en cabaret. Als vader van vier kinderen betrokken bij hoogbegaafdheid en onderwijs.