3 rollen als ondernemer

Als ondernemer heb je verschillende rollen. Misschien niet zo gek, je bent immers eigenaar en eindverantwoordelijke en dus doe je wat nodig is zodat het bedrijf goed functioneert. En toch, het is ook een worsteling. Ontkom je daar niet aan of kan het anders?

Eerst over de rollen die er zijn als ondernemer, je kunt er vele bedenken. Ik zie drie rollen. Drie belangrijke rollen waar je je bewust van moet zijn als eigenaar van een onderneming en die goed verankerd moeten zijn in het bedrijf. De drie rollen zijn:

Pionier

De klassieke rol van pionier, met lef en vol energie. Het bedrijf is jouw ambitie. In de begin fase heb je een idee of plan, of het komt op je pad. Vervolgens werk je hard en doe je veel zelf. Met vallen en opstaan groeit het bedrijf. Jij bent de drijvende kracht en de pionier. Er komt een moment dat je je af moet vragen of je rol nog wil en kan vervullen. Lees dan verder. Het kan ook zijn dat de rol van pionier je op het lijf is geschreven, ga zo door zou ik zeggen, al hoop ik dat je de rest van dit bericht nog wel leest 😉

Business-owner

Het gaat er in deze rol om dat je aan de onderneming werkt en niet in het bedrijf. Deze rol zag men vroeger vooral weggelegd voor de ondernemer/eigenaar van de grotere bedrijven, dit is verandert. De omgeving verandert razendsnel en als ondernemer moet je hier continu op inspelen. Het is aan jou om de juiste koers te bepalen, de voortgang te volgen en bij te sturen en soms ook om lastige besluiten te nemen en zorgen dat deze besluiten worden doorgevoerd.

Gezicht van en cultuur bewaker

Waarom kopen mensen bij jou en niet bij een ander? Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld het unieke product, de lage prijs of de mensen die werken in het bedrijf. Ieder volwassen bedrijf heeft een soort van DNA. Als klant ken je het zelf vast ook, bij de ene winkel of leverancier voel je je meer op je gemak dan bij de ander. Als je bedrijf groter is dan vertegenwoordigen de medewerkers dit DNA en als het goed is komt het ook terug in alle commerciële uitingen. Juist nu veel meer online gaat is het van belang om hier aandacht aan te besteden. Niet dat jij overal moet zijn als ondernemer, wel dat het DNA overal zichtbaar en voelbaar is. Zeker ook online.

Welke rol past bij jouw? En past die rol bij jezelf of heeft het bedrijf dat nodig?

Stel jezelf eens de vraag welke van de drie rollen jij nu hebt en in welke mate.

Ben je vooral pionier en wil je dat blijven terwijl de onderneming behoefte heeft aan iemand die het bedrijf bestuurt als een onderneming? Maak een keuze en overweeg bijvoorbeeld om te gaan werken in businessunits of zelfsturende teams.

Zie jij in dat de onderneming de potentie heeft om te groeien, dat medewerkers dit verwachten en dat de rol van business-owner daarbij cruciaal is? Maak een keuze tussen stabiliseren of groeien! Kies je voor stabiliseren, bouw dan een vitaal bedrijf om jezelf heen, een financieel gezond bedrijf met tevreden klanten en medewerkers, waarbij jij doet waarin je goed bent. Zie je veel potentie voor groei en weet je niet hoe die rol als business-owner te vervullen? Verken dan eens de mogelijkheid om een groep nieuwe mensen om je heen te verzamelen. Mensen met ervaring, mensen die jou begrijpen en weten wat jij en de onderneming nodig heeft.

Wil je je functie afbouwen binnen het bedrijf? Bijvoorbeeld omdat je met pensioen wilt gaan, of omdat je andere dingen wilt gaan doen of omdat er een opvolger is in de familie?

Stip op de horizon, voor de onderneming en de ondernemer

De vraag is dus niet alleen welke rol jij nu hebt en wat de onderneming nu nodig heeft. De vraag is ook wat goed en nodig is op de lange termijn, voor jezelf en voor de onderneming. En dat je hierin keuzes maakt en naar handelt.