Menu Sluiten

OVER LJV

Longglade is het platform van waaruit Sjoerd Langelaar Jansen Venneboer adviseert en onderneemt.

Sjoerd is een organisatiebouwer en hij onderneemt graag met mensen. Al meer dan 20 jaar realiseert hij groei en leidt hij organisaties in een (lastige) transitiefase. Sjoerd heeft een bedrijfskundige achtergrond met passie voor strategie en innovatie én de executie ervan.

Zie ook https://www.linkedin.com/in/sjoerdlangelaar/

In de manier van werken herkent Sjoerd zich in Ricardo Semler, deze ondernemer stelt zelfsturing en werken vanuit vertrouwen en betrokkenheid centraal. Marcus Lemonis is voor Sjoerd nog steeds een held. Deze zakenman investeert in slecht lopende kleine bedrijven en kijkt daarbij naar de drie P’s People, Process and Product en ook hij zet medewerkers op 1 en hij is open, transparant en eerlijk. Eckart Wintzen is voor Sjoerd het voorbeeld van een Nederlandse pionier en ondernemer die technologische vooruitgang wist te combineren met het centraal stellen van teams. Hij was de grondlegger van de succesvolle dienstverlener BSO/Origin.

drs. Sjoerd Langelaar Jansen Venneboer MA

Anderen over Sjoerd

“Creatief én oplossingsgericht. Ziet altijd perspectief en weet concreet wat te doen, ook als zaken vastzitten. Creëert energie en beweging. Schakelt makkelijk tussen niveaus en disciplines. Overbrugt de belangen van stakeholders en generaties. Leidinggevende ervaring, communicatief sterk en besluitvaardig. Uitstekende analytische vaardigheden. Ervaring in uiteenlopende sectoren als adviseur, (interim) directeur en projectleider. Ook ervaring met ketenintegratie en samenwerking tussen onderzoek/onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Begrijpt de dynamiek van maatschappen en familiebedrijven.”

Samenvatting van het business profiel van Sjoerd door een externe leiderschapscoach ten behoeve van een management positie en gebaseerd op My Motivation Insights (management drives)

“Als je kijkt naar zijn profiel dan heeft hij in zijn werk de volgende aanpak:

1e kleur oranje: Sjoerd is ondernemend en resultaatgericht zonder een individualist te zijn. Hij is geen solist die voor eigen gewin of ego gaat. Hij heeft een duidelijke visie en strategie nodig die hij het liefst mee zou ontwikkelen. Hij deze te weet vertalen naar concrete doelstellingen en KPI’s voor zichzelf en zijn teams en de individuele leden. Als het aan een visie of strategie ontbreekt dat zal hij er zelf een bedenken of hij mist de uitdaging en zal dan vertrekken. Hij weet dat hij zijn team nodig heeft om succesvol te kunnen zijn en resultaat te kunnen boeken. Hij bouwt aan een team dat in staat is om hem te ondersteunen. Hij geeft resultaat én mensgericht leiding. Vanuit oranje schetst hij duidelijke kaders voor zijn mensen, geeft hen de verantwoordelijkheid en zal hen aanspreken op het al dan niet behaalde resultaat. Vanuit oranje heeft hij een drive om te leren van zijn ervaringen, hij daagt zichzelf en zijn omgeving uit om beter te worden. 

2e kleur groen:  mensgericht zonder aan duidelijkheid in te boeten. Vriendelijk maar duidelijk. Zijn “groen” heeft hij ontwikkeld in de loop der jaren. Hij is in zijn benadering toegankelijk en open, maakt makkelijk contact. Hij is mensgericht, communicatief vaardig maar geen “pleaser”. Hij beschikt over stijlflexibiliteit, is sensitief en weet in gesprekken goed te anticiperen op niveau, gedrag en andere aspecten Hij zal altijd het doel en het resultaat voor ogen houden en duidelijk zijn in wat hij voor ogen heeft. Hij heeft geen “last” van de onzekerheid en besluiteloosheid die “groen” soms kenmerkt, hij weet wat hij wil en gaat op zijn doel af. Ook het kost wat kost streven naar harmonie en het bewaren van de lieve vrede past niet bij hem. Zijn groen is functioneel en gericht om, op een plezierige manier resultaat te behalen. In relaties die niet bijdragen aan het resultaat zal hij wat minder tijd en energie in steken. 

3e kleur Rood: hij is zelfstartend, toont daadkracht en zet door, vooral als hij wat onder druk komt te staan. Hij staat stevig in zijn schoenen, geeft grenzen aan en laat zich niet domineren. Hij verliest energie op personen die macht inzetten om hem te overtuigen of iets willen afdwingen. Hij gaat een stevige discussie niet uit de weg maar laat zich niet verleiden tot “steggelen”. Haantjes gedrag past niet bij hem, hij kan het “spel” meespelen en blijft overeind maar uiteindelijk verliest hij er energie op. Hij geeft voldoende tegenwicht bij “rood” gedrag, hij durft het gesprek aan te gaan en laat zich niet afschrikken.   

4e kleur Geel: Sjoerd is analytisch sterk. Hij denkt en schakelt snel. Hij is in staat om conceptueel en strategisch te redeneren en heeft dit ook nodig om uitgedaagd te worden. Hij moet de ruimte krijgen om mee te denken en wil betrokken worden bij strategie en concepten. Hij is pragmatisch en heeft altijd het te bereiken resultaat voor ogen. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden, er is voor hem niet één waarheid. Hij heeft behoefte aan een bepaalde mate van vrijheid en onafhankelijkheid om zijn gedachten te kunnen vormen en zijn werk te kunnen doen. Te veel regeltjes en procedures remmen hem af en beperken hem in zijn slagvaardigheid. 

5e kleur Turkoois: deze kleur geeft Sjoerd energie. Hij is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hij geeft aan dat een organisatie méér moet zijn dan een vehikel om geld mee te verdienen. Hij is waarden gedreven en heeft respect voor zijn omgeving. 

6e kleur Paars: hij begrijpt dat een organisatie een bepaalde mate van veiligheid moet bieden. Hij begrijpt dat een organisatie DNA heeft maar dat hoeft niet te betekenen dat er dan een status quo mag zijn. “vroeger was alles beter” past niet bij hem. Hij heeft respect voor het verleden maar is er op gericht om dat wat goed gaat vast te houden en wat beter kan te verbeteren. Hij neemt daarin zijn verantwoordelijkheid als leidinggevende.  

7e kleur Blauw: bureaucratische processen en repeterende werkzaamheden geven hem geen energie. Hij zal, dat wat noodzakelijk is voor het resultaat structureren maar verwacht van hem niet dat hij heel gestructureerd te werk gaat. Hij werkt graag vanuit grote lijnen en heeft minder met details die weinig opleveren. Hij maakt makkelijk onderscheid tussen hoofdzaken en bijzaken. Cruciale details zullen hem waarschijnlijk niet snel ontgaan gezien zijn analytisch vermogen, werkervaring en mensenkennis.